Post Info TOPIC: Marie-Paule Gigučre


Status: Offline
Posts: 6
Date:
Marie-Paule Gigučre
Permalink   


Op 20 maart 1973 komt de Canadese Katholieke Profetes Marie-Paule Gigučre volgens Ida zelf.naar Amsterdam om met haar op de foto te mogen..


Ida Peerdemans persoonlijke contact in het Vaticaan. de Nederlandse Mgr. Van Lierde, sacristein (koster) van de Paus, stond erop dat Ida zou kennismaken met zijn nieuwste ontdekking: de Canadese stichteres van het 'Leger van Maria'


Hoe kon Ida, onkundig van latere ontwikkelingen waarin Marie Paule zich zou laten vereren als de reincarnatie van Maria op aarde, dit weigeren? Marie-Paule verkeerde toen op de toppen van haar roem en wist menig hooggeplaatste geestelijkheid voor zich te winnen. Met als grootste fan Van Lierden en zijn Belgische vriend, de priester Jos Spauwen.


 


Later zou het bezoek van Marie Paule aan Idi worden nagedragen. Ze zou zich in hebben gelaten met een valse profetes. Ten onrechte, Ida ontving Marie Paule twee jaar voor haar organisatie officieel werd erkend door de aartsbisschop van Quebec. Omdat haar dat vanuit het Vatikaan werd verzocht.


Om acht uur ’s ochtends vertrok het gezelfschap van Marie Paule uit Chčvremont. Ook Spauwen reist mee als tolk. Om elf uur wordt het gezelschap door Ida en haar leider pater Kerssemakers ontvangen.


Ook de moeder van Marie Paule, haar vriendin Rose Dessureault en haar geestelijk leidsman Philippe Roy krijgen een kopje thee met één Mariabiskwietje. .De geestelijke leidsmannen van Ida en Marie Paule probeerden in het Portugees en Frans met elkaar te communiceren. Spauwen tolkt voor Marie Paule:


“Begreep u de betekenis van de boodschappen die Marie u gaf?”


“Nee” is het korte antwoord.


“Waarom niet?”


‘Willen ze het schilderij niet zien? “ vraagt Ida.


Terwijl de zusjes de theekopjes afruimen, gaat Ida wat met het gezelschap bidden in de kapel.


“En daarna wilde ze uitgebreid met me op de foto”.


 


In deel VIII, hoofdstuk 54 van haar autobiografisch-hagiografische memoires “Leven van Liefde” schrijft de Canadese Godin over dit “hoogtepunt” in haar leven::


“Wij bespreken de boodschappen die Ida door kreeg zonder dat ze de betekenis ervan begreep. Daarna bekeken we het schilderij in de kapel.. Deze ontmoeting heeft ons heel gelukkig gemaakt”


Marie Paule vertrekt daarna naar Rome. Om de man te bedanken die deze bijzondere ontmoeting met een echte Mariazieneres mogelijk had gemaakt. De  pauselijk koster mgr. Van Lierden moet nogal overdonderd zijn geweest door de indruk die Ida op de Canadese heeft gemaakt..Zelf is hij meer onder de indruk van Marie Paule.


 


In september 1974 is de Canadese Marie Paule opnieuw in Amsterdam. Dit keer als aanvoerdster van het uit drie honderd en tweeëndertig “ridders” bestaande Leger van Maria. In gesloten formatie met vaandel voorop begint deze  eerste bedevaart naar Europa met een mars door de Diepenbrockstraat. Na Amsterdam bezoeken ze Fatima, Lourdes, Parijs, Lisieux, Rome en Assisi. De reis wordt afgesloten met een plechtige ceremonie in de Romeinse St. Pieterskerk!


 


Op donderdag 22 september 1977 vertrekt Marie Paul in een charter vanuit Montreal naar Amsterdam. Omgeven door de zwaaiende vaandels van haar Eerste Contingent Mariale Ridders trekt de “hemelse jonkvrouw”door de Diepenbrockstraat. Bij het naar binnen trekken van de al snel uitpuilende kapel ontgaat Marie Paule in eerste instantie de kleine vrouwtjes achter het thuinhek. De gezusters Peerdeman kijken geamuseert naar het gedoe dat Marie Paule uitgebreid in deel XV van haar autobiografie “Leven van Liefde” beschrijft. Amsterdam is het beginpunt Marie Paules “kruistocht van gebed en penitentie” door Europa en het Heilige Land.


 


Ida zelf stond uiterst sceptisch tegenover madame Gigučre. “Die kwam naar Amsterdam om met mij op de foto te mogen.”


Hoe kon Ida Peerdemans het persoonlijk verzoek van de Vatikaanse sacristein van de Paus weigeren. Die kookte over van enthousisme voor de Canadese stichteres van het 'Leger van Maria'. Zijn enthousiasme nam dusdanig bedenkelijke vormen aan, dat Rome keihard ingreep. Hoogstwaarschijnlijk was het ook mgr. Van Lierde, die deels de woorden van Ida verfraaide in zijn brieven aan Marie Paule. De gezusters Peerdekamp fronsde bedenkelijk de wenkbrouwen toen de Pauselijke Sacristein na afloop van een avondje zwaar tafelen laat weten dat Marie Paule dent dat ze de reincarnatie van Maria op aarde zou zijn.


 


Dat ging de Peerdemannen te ver. Uitbundig werden alle plekken waar Marie Paule had gezeten besprenkeld met wijwater.


 


De koster van de paus bleek een meester in het verfraaien van woorden.


Marie Paule was erg nieuwsgierig naar wat de Amsterdamse zieneres van haar vond.


Wat ze er van vond was duidelijk. "Wat is er aan de hand met deze vrouw? Had Ida aan Van Lierde gevraagd.


“Heeft ze dan helemaal niets over me gezegd?”, drong Marie Paule aan.


Van Lierde begreep dat een kort antwoord biet in de smaak zou vallen bij de door hem aanbeden godin.


Zijn antwoord werd opgenomen in Gigučre’s Franstalige autohagiografie Vie d’Amour.


Volgens Mgr. Van Lierde zou Ida hem hebben gevraagd:


"Wie is toch deze vrouw?”


Daar had de koster van de paus het bij kunnen laten. Ida had dan wel "Wat is er aan de hand met deze vrouw?” gezegd, maar nee, in onstuimig enthousiasme beweert hij dat Ida ook nog zou hebben gevraagd of de Canadese dame misschien wel:


”Een tweede Catharina van Siena? Een tweede Jeanne d'Arc?”is.


Marie Paule ging er eens fijn voor zitten. Volgens mgr. Van Lierde vroeg Ida hem:


”Kent onze kerkgeschiedenis al zo'n dergelijk iemand?” van het kaliberMarie Paule laat van Lierde Ida nog vragen.


De rest van het ‘citaat’ moet van Marie Paule zelf afkomstig zijn als de koster van de paus laat zeggen:


“ Wij geloven dat ze uniek is. Ik zou zelfs zover gaan om te beweren dat zij op buitengewone wijze de incarnatie is van de Heilige Maagd Maria, de Medeverlosseres, de Middelares en Voorspreekster: de Vrouwe van alle Volkeren."


 


Het zou niet het enige smetje zijn op het blazoen van Marie-Paule, wiens gemeenschap 12 jaar na de erkenning door de aartsbisschop van Quebec, Mgr. Roy, door zijn opvolger Mgr. Vachon, weer ontbonden en verboden wordt.__________________


Status: Offline
Posts: 2
Date:
Permalink   

Marie-Paule heeft vijftien boeken geschreven over haar leven, Vie d'Amour. Een samenvatting van haar leer is te vinden in twee boeken van Marc Bosquart die handelen over de Triniteit, de Onbevlekte Ontvangenis, de Verlosser en de Medeverlosseres.
Volgens Bosquart - die door Marie-Paule wordt aanbevolen - gaat Marie-Paule uit van een Moeder die gelijkwaardig is aan de Vader, en die Moeder zou incarneren in Maria en reincarneren in Marie-Paule. Marie-Paule zou de wedergeboren Onbevlekte Ontvangenis zijn, alsmede de Vrouwe van alle Volkeren. Marie-Paule zou van dezelfde natuur zijn als Jezus Christus, en Hem vertegenwoordigen in de Eucharistie. Marie-Paule is volgens haar spreekbuis Bosquart de Medeverlosseres en Moeder van alle mensen. Marie-Paule verwacht dat de Kerk haar als zodanig erkent.
De Congregatie van de Geloofsleer heeft de leer van Marie-Paule veroordeeld en de aartsbisschop van Quebec heeft haar Leger van Maria geexcommuniceerd. Marie-Paule reageerde daarop in 1987 met de uitspraak dat men God meer moet gehoorzamen dan de mensen.
Een weerlegging van Marc Bosquarts geschriften kan men opvragen bij bisschop Leo Blais, 6421, 25e Avenue, Montreal, Quebec HIT 3L5, tel. 514 721-7315.

De voorstanders van Marie-Paule betogen dat Leo Blais Marie-Paule niet heeft begrepen. Haar grote mystieke ervaring - zeggen zij - kan men alleen met een ontvankelijk hart begrijpen. Zij raden de sceptici aan eens een bezoek te brengen aan Marie-Paule's genade-oord Lac-Etchemin, Quebec.

P.S. Robert Lemm heeft in zijn boek De Vrouwe van alle Volkeren een karikaturale voorstelling gegeven van Marie-Paule. Hij doet het voorkomen als zou Marie-Paule dromen om haar imperium over de Oude Wereld te verbreiden, terwijl het in werkelijkheid gaat om een persoon die het liefst zich uit alle publiciteit zou willen terugtrekken. Ook van de intriges aangaande de Sacrista van de Paus, Mgr. Van Lierde, maakt Lemm een karikatuur. Het ging namelijk helemaal niet om een `maitresse' (die hem van Marie-Paule zou aftrekken), maar om een geestelijk ongezonde relatie met den dame.
Aldus de heer P.E.A.M.J. Schulte, arts, Gaspeldoornlaan 16, 5552 GC Valkenswaard.

__________________
Drahcir

Date:
Permalink   

Zo het is nu duidelijk dat Ida Peerdeman helemaal niets met die CANADEES van doen had! Iets wat sommige mensen beweren.


Deze informatie is verhelderend! Ik had het ook gelezen in het boek van de Vrouwe van alle Volkeren van Robert Lemm.


Die deze aanvechting tegen Ida onder de loep nam!


Deo gratias!__________________
Eduard

Date:
Permalink   

Marie-Paule Gigučre is een malende die aan grootheidswaan lijdt, en haar beweging is door de kerk VERBODEN. Ida Peerdeman was een heilige, en haar Mariaverschijningen zijn door de kerk GOEDGEKEURD.

__________________
Chantal Buyse

Date:
Permalink   

Een artikel vol leugens, geschreven volgens wat men van haar slechts "gehoord" heeft. Dus steeds dezelfde onjuiste beschuldigingen... Geschreven zonder professionalisme.


Een andere leugen dat goede pers heeft (zelfs midden de Kerk) is dat haar geschriften nooit serieus gelezen en bestudeerd werden. Hoe kan men dan iemand oordelen, en dit zelfs zonder haar eenmaal te ondervragen?


Uit Canada, iemand die haar goed en werkelijk kent.__________________
Fábio Silva

Date:
Permalink   

Chantal Buyse wrote:

 

Een artikel vol leugens, geschreven volgens wat men van haar slechts "gehoord" heeft. Dus steeds dezelfde onjuiste beschuldigingen... Geschreven zonder professionalisme.


Een andere leugen dat goede pers heeft (zelfs midden de Kerk) is dat haar geschriften nooit serieus gelezen en bestudeerd werden. Hoe kan men dan iemand oordelen, en dit zelfs zonder haar eenmaal te ondervragen?


Uit Canada, iemand die haar goed en werkelijk kent.

 Het zou zeer prettig zijn als u op professionele wijze dan even zou vertellen wat er niet klopt. Zo is het teveel blaaskakerij.
dank, 
Fábio Silva

 __________________
Anonymous

Date:
Permalink   

Kan iemand mij vertellen wat het woord: "apparitions" betekekent?
Het woord bestaat eigenlijk niet eens want het staat in geen enkel Engels woordenboek.
Zelfs via het internet krijg ik het niet vertaald!
Indien men logisch naar her woord kijkt zou men zeggen dat het verschijning betekent.
Jean [locoanjo(at)gmail.com]

__________________
Farida

Date:
Aan Jean
Permalink   


Apparition in geen enkel woordenboek?
Nou, bij mij staat gewoon 'verschijning'

__________________
Anonymous

Date:
RE: Marie-Paule Gigučre
Permalink   


apparition is zowel een Engels als een Frans woord.

Apparition betekent in het Engels: (geest-)verschijning, spook / Appartional betekent: schijnbaar; spookachtig
Apparition betekent in het Frans: (onverwachte) verschijning; spook.


Een verschijning hoeft dus echt niet alleen met Maria van doen te hebben. Als ik de vertaling zo bekijk, lijkt het me beter om in geen enkele verschijning te geloven, je weet maar nooit met zo'n geheimzinnige onverwachte dame uit de hemel.

Stel dat de duivel zich heel mooi voordoet en verschijnt als de H. Maagd Maria. Het lijkt ook allemaal heel waar wat ze dan zegt. En dan?
Laten we ons dan bedriegen of niet? En heeft iedereen dat dan door als men bedrogen wordt.

Wat kunnen buiten de zieners, de mensen nou eigenlijk echt met al deze verschijningen? Want het zijn er inmiddels toch al vele!

Spoken bestaan niet.


__________________
Marianne

Date:
Permalink   

Eduard wrote:

Marie-Paule Gigučre is een malende die aan grootheidswaan lijdt, en haar beweging is door de kerk VERBODEN. Ida Peerdeman was een heilige, en haar Mariaverschijningen zijn door de kerk GOEDGEKEURD.

Voor zover ik weet is Ida Peerdeman zelf noch zalig noch heiligverklaard door de Kerk, ook al kunnen mensen die haar gekend hebben dat vinden dat zij een heilige was. En dat de Mariaverschijningen zou zijn goedgekeurd daar zijn de meningen binnen de Kerk over verdeeld, tot de huidige dag aan toe ook bij de bisschoppen in Nederland, behoudens Mgr. J. Punt en Zijn Hulpbisschop neem ik aan.


__________________
Page 1 of 1  sorted by
Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard